Bier en Meer

Verfijnde Complexiteit

Bier hoeft niet altijd maar “speciaal” te zijn. Het mag naar de smaak van de gebroeders Blaes zelfs behoorlijk toegankelijk zijn, waarbij de doordrinkbaarheid een belangrijke factor is. Toegankelijk, maar zonder enige concessie op kwalitatief hoogwaardige en pure ingrediënten. Degelijkheid zonder fratsen.

Bier met een verhaal

Achter alle bieren van Blaes zit een persoonlijk verhaal geïnspireerd door familie, het heden, het verleden en door de (Zaan)streek. De bieren zijn direct verbonden aan onze persoonlijkheid en daarom zullen we geen bieren brouwen uit commercieel oogpunt als we het niet zélf zouden drinken.

Een ‘Zaanse Helles’ volgens het Duitse Reinheitsgebot

… opdat bier alleen mout, hop, water en gist bevat. Strogeel van kleur, moutig, licht zoetig, verfrissend, doordrinkbaar en vol van smaak. Bevat Duitse mouten, hopsoorten en gist. Gemaakt met water uit de karakteristieke Oer-Hollandse duinen. Een recept vol toewijding, volharding en nieuwsgierigheid.

Cat.1 Bier | stamwortgehalte 11,5°P
Alc.4,8% vol. | 4°C

Een Tripel van Zaanse bodem

… speciaal bier van hoge gisting, koud gelagerd met hergisting op de fles en fust. Amber van kleur, moutig, fruitig, soepel, licht bitter, volle body, verfijnd complex, toegankelijk en vol van smaak. Met subtiele tonen van karamel en donker fruit. Een combinatie van Belgische abdijgist, Duitse mouten, Sloveense hopsoorten, ruwe rietsuiker en water uit de karakteristieke oer-Hollandse duinen.

Cat.s Bier | stamwortgehalte 15,8°P
Alc.7,77% vol. | 7.77°C

Een zachte en heldere Brown Porter

Het standbeeld van ‘Tsaar Peter de Grote’ prijkt fier op het midden van de Dam in Zaandam. De man verantwoordelijk voor de modernisering en hervorming van Rusland. Het symbool van nieuwsgierigheid, leergierigheid, toewijding en volharding. Zo kwam Peter I Aleksejevitsj Romanov in 1697 terecht in Zaandam om het vak te leren van botenbouwer. Een jaar later, in Engeland, werd hij verliefd op hun donkere bieren; Porters en Stouts. Zowaar de oorsprong van de ‘Russian Imperial Stout’!

Cat.1 Bier | stamwortgehalte 14,4°P
Alc.6,5% vol. | 7°C

Een zomers Zaanse klassieker

…gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Een klassiek Beiers tarwebier. Ongefilterd, van hoge gisting met hergisting op fles. Vol maar zacht, toegankelijk, moutig, licht bitter, verfrissend en zeer doordrinkbaar. Uitermate geschikt voor foodpairing. Gebrouwen met ingrediënten van de hoogste kwaliteit.

Cat.1 Bier | stamwortgehalte 12,3°P
Alc.5,1% vol. | 5°C

Maritiem erfgoed in een fles

…waar de reis ook heenging, bier hield ons altijd en overal gezelschap. Een zeer doordrinkbare kruising tussen een Britse Pale Ale en een Amerikaanse IPA met een subtiele combinatie van selectief gekweekte inheems Amerikaanse hopsoorten en Europese aroma- en bitterhop. Een relatief moderne bierstijl met erfgoed uit de Nieuwe Wereld, en Oost-Indië tonen het belang van bier door de geschiedenis heen.

Cat.1 Bier | stamwortgehalte 11,2°P
Alc.4,8% vol. | 6°C

Specials

Achter alle bieren van Blaes zit een persoonlijk verhaal geïnspireerd door familie, het heden, het verleden en door de (Zaan)streek. De bieren zijn direct verbonden aan onze persoonlijkheid en daarom zullen we geen bieren brouwen uit commercieel oogpunt als we het niet zélf zouden drinken.


Blaes molenklap kruidenbitter

Een Zaanse kruidenbitter van graanalcohol uit eigen stokerij. Een samenwerking van Zaanshine Distileerderij en Blaes Bier. Het perfecte kruidenbittertje om je glas Blaes Gold mee te vergezellen.


Geitenbierkaas

Zaanse geiten, Zaanse melk, Zaanse boeren, Zaanse kaasmakerij, Zaanse bierbrouwer, Zaans bier, veel geduld en vooral veel passie voor eerlijke producten. Biologisch, rauwmelks, ambachtelijk, lokaal en vooral heel erg lekker! Overheerlijk geitenkaasje, gerijpt in een badje van Blaes Tripel 777.